вторник, 9 юли 2013 г.

Сладки бишкотени мини-тортички

Умувах вчера как да направя бишкотена торта, която да не е торта и измислих да подредя продуктите в чашки за мелба и малки чинийки за торта. Дори поканих и публика за дегустация и фотосесия. И така, необходими са бишкоти колкото ни душа иска (аз съм приготвила около 60) и прясно мляко, леко ароматизирано с ликьор, например, който ми остана от ходенето в Естония. Топваме бишкотите в топлото мляко и ги редим в чашките и чинийките. Мажем ги с крем, приготвен от две пакетчета масло, какаов сироп (половин чаша вода, пет лъжици какао и половин чаша захар), три яйца и половин чаша захар (тази захар нещо ми се струва прекалено много, но ще видим). Първата бишкота се свива на две, маже се с крем и останалите се редят като вита баница, но аз ги подредих по три или на половинки в зависимост от съдовете. Приготвя се крем за украсата от шест белтъка, една чаша захар (пак захар) и една чаша карамелизирана захар, ееее то стана едно кило...
Да ви е сладко!





А тези снимки показват дегустацията!



 
 












1 коментар: