Умувах
вчера как да направя бишкотена торта, която да не е торта и измислих да
подредя продуктите в чашки за мелба и малки чинийки за торта. Дори
поканих и публика за дегустация и фотосесия. И така, необходими са бишкоти колкото ни душа иска (аз съм приготвила около 60) и
прясно мляко, леко ароматизирано с
ликьор,
например, който ми остана от ходенето в Естония. Топваме бишкотите в
топлото мляко и ги редим в чашките и чинийките. Мажем ги с крем,
приготвен от
две пакетчета масло, какаов сироп (половин чаша вода, пет лъжици какао и половин чаша захар), три яйца и половин чаша захар (тази
захар нещо ми се струва прекалено много, но ще видим). Първата бишкота
се свива на две, маже се с крем и останалите се редят като вита баница,
но аз ги подредих по три или на половинки в зависимост от съдовете.
Приготвя се крем за украсата от шест белтъка, една чаша захар (пак захар) и една чаша карамелизирана захар, ееее то стана едно кило...
Да ви е сладко!

Охо, има и намръщени физиономии...
ОтговорИзтриване