вторник, 9 юли 2013 г.

Бобче с кренвирши

Любимото ястие на домочадието е бобче с кренвирши. Обикновено бобчето е от консерва, но сега имах сварен бял маслен боб, купен от пазара. Сложих го в голямата тенджера, добавих няколко нарязани на колелца кренвирши, останали от зелето с кренвирши, млените домати и домашна лютеница, които също използвах за предишната манджа, подправки - червен пипер, сол, чубрица ( джоджен, копър и лук бях сложила по време на варенето на боба) и малко олио. Нужно е най-много половин час къкрене на котлона и вкусният аромат         примамва всички в кухнята... А в добавка направих извара от домашно прясно мляко. Вкусът ми напомни прясното безсолно сирене от моето детство. Сладки спомени!

Няма коментари:

Публикуване на коментар