неделя, 12 август 2018 г.

Солени бисквити с овесени ядки

275 грама брашно, пресято, 5 супени лъжици прясно смлян пармезан, 75 грама едри овесени ядки. 100 грама масло. 1 яйце. 5 супени лъжици нискомаслено прясно мляко. половин чаена лъжичка сода за хляб. половин чаена лъжичка сол. 2 супени лъжици листа от босилек, най-добре пресни и накъсани на дребни парченца. Разбъркайте всички сухи продукти заедно и добавете 1 супена лъжица от пармезана. Добавете маслото на парченца и разбийте добре. Разбийте добре яйцето и млякото и ги добавете към сухата смес до получаване на тесто. Разточете с и нарежете на кръгчета с диаметър около 5 сантиметра всяко. Поръсете леко с останалия пармезан и сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна. Печете около 10 минути. Ако искате да са по-меки, покрийте ги с плътна кърпа. Ако предпочитате да са сухи и хрупкави, оставете ги на въздух.



Няма коментари:

Публикуване на коментар