275 грама брашно, пресято, 5 супени
лъжици прясно смлян пармезан, 75 грама
едри овесени ядки. 100 грама масло. 1 яйце. 5 супени
лъжици нискомаслено прясно мляко. половин
чаена лъжичка сода за хляб. половин
чаена лъжичка сол. 2 супени лъжици листа от
босилек, най-добре пресни и накъсани на дребни парченца. Разбъркайте
всички сухи продукти заедно и добавете 1 супена лъжица от пармезана. Добавете
маслото на парченца и разбийте добре. Разбийте добре яйцето и млякото и ги
добавете към сухата смес до получаване на тесто. Разточете с и нарежете на
кръгчета с диаметър около 5 сантиметра всяко. Поръсете леко с останалия
пармезан и сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна. Печете около
10 минути. Ако искате да са по-меки, покрийте ги с плътна кърпа. Ако
предпочитате да са сухи и хрупкави, оставете ги на въздух.
Няма коментари:
Публикуване на коментар