неделя, 12 август 2018 г.

Домашен ликьор с кафе

50 г прясно смляно кафе
2 ч.ч. захар
1 с.л. лимонов сок
600 мл коняк
1.     Сварете смляното кафе в 1½  ч.ч. вода. Похлупете плътно съда и оставете кафето да предстои едно денонощиe. На следващия ден го отцедете от утайката.
2.     Сварете гъст сироп от 2 ч.ч. захар и 1½  ч.ч. вода. 
3.     Оставете сиропа да изстине, а след това в него прибавете лимоновия сок, кафето и коняка. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки. 

4.     Налейте ликьора в стъклени бутилки и го оставете да отлежи на тъмно поне 2-3 седмици.


Няма коментари:

Публикуване на коментар