неделя, 5 август 2018 г.

Италиански сладки


Около 500 г брашно+1/2 пакетче бакпулвер ( или 1 ч.л. сода)
40 мл прясно мляко ( или айран)
160 г захар+110 г масло или олио
щипка сол+2 яйца+1 ванилия

Слагаме в купата на миксера яйцата и захарта и ги пускаме да се разбиват. През това време в купа си пресяваме около 500 г брашно, прибавяме бакпулвера / содата и ванилията, ако е на прах. Нарязваме маслото на кубчета и загряваме за няколко секунда в микровълновата. Не целим да е разтопено съвсем, а по-скоро меко и част от него течно.Прибавяме първо млякото към яйчената смес, а след това продължавайки да разбиваме, но този път с накрайник за тесто, започваме да прибавяме от брашното, след това маслото и накрая останала част от брашното.Тестото става меко, но не е лепнещо. Откъсваме си части от него и го оформяме по-желание : като бишкоти, кръгли или друга форма. Част от тях оставих чисти, други поръсих със захар преди печене, а трети поръсих със захар и филирани бадеми. Печем сладките на 180 градуса за около 20 минути или докато порозовеят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар