петък, 10 май 2019 г.

Кето хлебчета



Рецепта:
300гр сусамов тахан
4 яйца
1 пакетче бакпулвер
Щипка сол
За коричката:
Смес от семена.

Всичко разбих с миксера, пекох в правоъгълна форма за кекс 10 на 20см. върху предварително намазнена хартия за печене. Фурната е предварително загрята на 180 градуса, в зависимост от вашата фурна печете до суха клечка и златиста коричка, нашият хляб беше готов за около 20-25 мин.

Рецепта:
1 крема сирене
2 супени лъжици сусамов тахан
1 яйце
бакпулвер
сусам за поръсване 

Продуктите за 6 броя хлебчета:60г кокосово брашно
30г бадемово брашно
15г псилиум хуск
15г семена чия
1/2 ч.л. качествена сол
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. непастьоризиран ябълков оцет
250 мл много топла вода, но не вряла
Претеглете и смесете добре сухите съставки. Добавете оцета и излейте водата. Объркайте бързо с лъжица. Първо ще се получи каша, но много скоро след това тя ще стегне и ще започне да прилича на гумено тесто. Много прилича на новите модерни пластилини ))) Омачкайте добре с ръце за минута. Топлата вода и мачкането ще активират фибрите в хуска, а чията ще набъбне (не се изкушавайте да сложите хладка вода – хускът се активира от почти гореща вода) Всичко ще се сглоби в много прилична топка тесто. Разделете на 6. Оформете кръгли топки. Наредете върху хартия за печене и изпечете в предварително загрята фурна на 175 градуса с обдухване за 37-40 минути. Оставете за още няколко минути на изключена фурна. Хлебчетата са много меки отвътре, а отвън коричката е хрупкава.


Quick Low Carb Bread

  • 1/2 cup butter melted
  • 3 tablespoons coconut oil liquified
  • 6 large eggs
  • 1 1/3 cup almond flour
  • 2/3 cup coconut flour
  • 1 teaspoon baking powder for best results use no aluminum
  • 1/2 teaspoon salt
1.                  Break eggs into medium bowl or food processor then blend until yolks and whites combined.
2.      Add remaining ingredients and process until a dough is formed.
3.      Spread dough into a greased 9×5 inch loaf pan (use an 8x4 pan for taller loaf or muffin top pan for rounds).

4.      Bake at 350F about 40 minutes or until top is browned.

Хлебчета от fat head тесто
 рецепта: 4 яйца, половин кофичка кисело мляко+сода, ленено брашно до кексово тесто, 4 супени лъжици разтопено масло, джоджен ако обичате, сол, този път сложих и нарязани маслини. Пече се на 180 градуса около 30 мин., като предварително загрявате фурната и намазвате съда с масло.

2 рецепта:Загрейте фурната на 210 градуса1 1/2 чаша настъргана моцарела1 1/2 чаша бадемово брашно2 с.л сирене Филаделфия(Всичко това размесвате и пускате в микровълновата за 1 минута. Бъркате, после връщате за още 30 секунди. Хубаво размесвате.)1 яйце+1/2 чл сода за хлябДобавяте яйцето и содата. Размесвате хубаво (аз направо с ръка). Оформяте топки. Слагате сусам или мак или каквото ви хареса отгоре. Печете 12-15 минути. Аз боцнах клечка за зъби и излезе чиста след около 15 минути.


1 коментар: