неделя, 5 май 2019 г.

Домашни бейк ролс




Домашен бейк ролс на No sugar - хрупкащ и засищащ. Вече в подобрена, още по-нисковъглехидратна версия. Без грам стандартно брашно, съответно без глутен, лесен за приготвяне, подготовка без уреди, достойна алтернатива на „нещото“ в опаковка.
Продукти:
• 2 яйца М размер
• 60 г настъргано твърдо сирене (ементал, чедър, гауда или краве кашкавал)
• 10 г твърдо краве масло
• 130 г смлян сусам
• 20 г фино бадемово брашно
• Ароматна сол
• Подправки по избор (чесън, мащерка, риган)
Разбийте яйцата леко с вилица. Добавете всички останали съставки без маслото. Овкусете добре, тук е моментът ако желаете да добавите подправки по избор. Объркайте до еднородна смес. Добавете и маслото и с пръсти го втрийте в сместа за да се получи топка „тесто“. Оформете топчета и разпределете върху хартия за печене. Сплескайте с плоско дъно на чаша, така, че да се получат тънки, еднакви и равни кръгчета. Изрежете отвор в средата с нещо подходящо (аз го направих с едната част на химикал, капачка от балсам за устни също е добра идея). Така ще добият формата на Bake Rolls. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 10-13 минути. Ще се зачервят, наблюдавайте ги да не изгорят. Изключете фурната и оставете тавата на отворена вратичка за още няколко минути.
От посочените продукти се получава приблизително 220г домашни печени кръгчета.
Може да използвате и готово сусамово брашно, но то обикновено е силно обезмаслено. Най-добре смелете обикновени сусамови семена в блендер или кафемелачка.
Само за сведение: 50г съдържат
293 калории
Фибри 4г
Въглехидрати общи 8г/ въглехидрати нетни 4г
Мазнини 23г
Протеин 16г
По рецепта на No sugar

Няма коментари:

Публикуване на коментар