петък, 10 май 2019 г.

Кето сладолед

5 жълтъка + 200 мл течна сметана се загряват до 70 - 75 градуса на котлона + 1-2 супени лъжици мед + ликьор от кафе






1 течна сметана се разбива и се смесва с две разбити пастьоризирани яйца и едно добре узряло авокадо + малко мед на вкус и сока на един лайм или половин лимон. Замразява се във формички.






Домашен сладолед без захар

·        500 г заквасена сметана с 20% масленост
·        ванилия или ликьор за вкус
·        2 супени лъжици мед или стевия
Всичко се разбърква добре в купа и се слага за около 3 часа във фризера. След като го извадите, ще ви трябват поне 15-ина минути, за да е в състояние за оформяне и сервиране.

Тази рецепта е взаимствана от http://spidersport.com/forum
За две порции:
 4 яйца,  кокосово масло (може да се замести с краве масло, заквасена или течна сметана), две три лъжици натурално какао, една равна лъжица лъжица мед, малко кокосови стърготини и малко бадемово брашно, 
разбърква се  добре, след което се смесва с боровинки или други замразени плодове. Слага се във фризер да се стегне. 

сладолед с авокадо и кокосови бисквитки

https://sugarmouse.club/2012/06/29/the-perfect-ice-cream/

Шоколадов сладолед


100 гр. черен шоколад 
500 мл. течна животинска сметана 
2 яйца
50 гр. кафява захар или мед
парченца шоколад
В купичка начупете шоколада. Загрейте 100 мл. от сметаната и щом заври я сипете при шоколада. Разбъркайте докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка и хомогенна. Оставете настрана.
На слаб огън сложете 200 мл. сметана да поври известно време.
Междувременно разбийте яйцата и захарта до гъст, пухкав крем. Към него прибавете сгорещената сметана. Прибавяйте сметаната на тънка струйка като не спирате да разбивате с миксера. Така получената смес върнете на котлона и бъркайте непрекъснато, докато стане на гъст крем. Изсипете го в купата, в която ще замразявате сладоледа.
Към изстиналата вече шоколадова смес добавете останалите 200 мл. студена сметана и разбъркайте добре. Внимателно добавете към сгъстения крем като разбърквате. Оставете да се охлади на стайна температура и сложете в камерата. Започва чакането и периодичното бъркане.   


Няма коментари:

Публикуване на коментар