по адаптирана рецепта на Жак Пепен:
150-200 грама тъмен шоколад (ако се сложат 200, става по-голямо количество, примерно 6-8 порции)
50-75 грама печени лешници или просто сурови орехи
100 грама масло
2 яйца + ликьор
Шоколадът и маслото се разтопяват в микровълновата или на котлона. Ядките се счукват. Към шоколада и маслото се добавят яйцата и ядките. Пече се в намазнена тава, а още по-добре форма за торти с отделящо се дъно, покрита с фолио. Вречето за печене е 15-20 минути - на 180 градуса. Вади се от фурната още леко мек и привидно суров (да се виждат мехурчета). Може да се гарнира с бита сметана. Аз го препекох и стана трошлив, затова го полях с ръзтопен в сметана черен шоколад.
https://keto-daily.com/keto-3-minute-brownie-recipe/?fbclid=IwAR0Iq3VqLGc42h7fwR_sj9baOT0-ZCRW1hx5bvu432e8DWaAs6D3muWunGo
Моя версия:
200 гр масло
120 гр смлени ядки
100 гр шоколад
4 яйца
135 гр смлени какаови зърна
10 суп. л. кокосови стърготини
ликьор от кафе
Пече се на 170 градуса около 30 мин.
БРАУНИ
Продукти:200 гр шоколад, 5 яйца, 1
бакпулвер и шепичка ядки (+1 пакет масло)
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се
разбиват на сняг, а жълтъците на пяна като към тях се добавя разтопения шоколад,
смлените ядки и бакпулвера. Разбъркват се добре и започват да се добавят
белтъците по малко като се бърка на бавната степен с миксера, но с бъркалките
за тесто. Бърка се до хомогенна смес и се изсипва в тефлонова тава. Пече се на 180 градуса за 20 мин. Като изстине
настъргах още малко шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар