- 250 г сух нахут
- 1 голяма глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- 2 с.л. брашно от нахут
- 4 с.л. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- сока на 1/2 лимон
- 1 връзка пресен магданоз
- кимион
- чили
- сол
- Накиснете нахута за поне 12 часа, за предпочитане дори 24 часа. През това време сменете водата за накисване поне 2 пъти.
- Изплакнете нахута добре, изсипете го в кухненския робот заедно с лука и чесъна и нарежете всичко на ситно.
- Добавете брашното от нахут, обикновеното брашно и бакпулвера към сместа. Ако е нужно, добавете още брашно.
- Нарежете магданоза на ситно и го прибавете.
- Добавете подправки на вкус.
- Подправете с лимоновия сок.
- Оформете топчета от сместа и ги наредете на застлана с хартия за печене тавичка.
- Изпечете ги на 220 °C за около 15 минути.
Фалафелите ще станат по-хрупкави, ако преди печене ги намажете с малко зехтин.
печени фалафели
пържени фалафели
Няма коментари:
Публикуване на коментар