четвъртък, 28 декември 2017 г.

Фалафели


  • 250 г сух нахут
  • 1 голяма глава лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • 2 с.л. брашно от нахут
  • 4 с.л. брашно 
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • сока на 1/2 лимон
  • 1 връзка пресен магданоз
  • кимион
  • чили
  • сол
  • Накиснете нахута за поне 12 часа, за предпочитане дори 24 часа. През това време сменете водата за накисване поне 2 пъти.
  • Изплакнете нахута добре, изсипете го в кухненския робот заедно с лука и чесъна и нарежете всичко на ситно.
  • Добавете брашното от нахут, обикновеното брашно и бакпулвера към сместа. Ако е нужно, добавете още брашно.
  • Нарежете магданоза на ситно и го прибавете.
  • Добавете подправки на вкус.
  • Подправете с лимоновия сок.
  • Оформете топчета от сместа и ги наредете на застлана с хартия за печене тавичка.
  • Изпечете ги на 220 °C за около 15 минути.
Фалафелите ще станат по-хрупкави, ако преди печене ги намажете с малко зехтин.
печени фалафели
пържени фалафели

Няма коментари:

Публикуване на коментар