Ако заменя бялото брашно с бадемово или кокосово, а захарта и меда със стевия или друг подсладител, може да стане кето рецепта за режим задържане.
1 чаена чаша пюре от тиква (235 гр.), 2 супени лъжици мед (80 гр.), 2 1/2 чаени чаши брашно (350 гр.), 1 равна чаена лъжичка бакпулвер, 1 равна чаена лъжичка канела, 1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат, 1/2 чаена чаша захар (100 гр.), 2 средно големи яйца със стайна температура, 100 мл. олио, 1 ванилия.
За крема: 300 гр. крем сирене тип Филаделфия (може да ползвате и фина извара, маскарпоне или рикота), 50 гр. меко краве масло (със стайна температура), 1 супена лъжица мед (40 гр.).
Тестото става по-гъсто от кексово. От тази смес излизат 2 тави или 48 бр. Като ги слепите се получават 24 меки, пухкави и ароматни сладки.С помощта на пош с гладък накрайник или 2 супени лъжици оформяте кръгли сладки с диаметър 3.5-4 см. на разстояние една от друга (надуват се по време на печенето).
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 10-12 мин. (зависи фурната как пече). Оставяте готовите меки сладки напълно да изстинат и тогава ги отлепвате от хартията.
Съставки:
Начин на приготвяне:
Тиквени трюфели
Съставки:
· 1 ч.ч. сварена тиква
· 1 ч.ч. смлени бадеми
· 1 ч.ч. смлени орехи
· 1 с.л. сусамов тахан
· 2 с.л. мед
· 1 ч.л. канела
· 3 с.л. кокосов истърготини
· 1 с.л. какао на прах
· 1 с.л. кокосово масло
· 1 с.л. кокосово масло
- какао и кокосови стърготини – за овалване на бонбоните
Начин на приготвяне:
Всички съставки се разбъркват заедно и ако е твърде рядко се добавят още ядки и тахан. Използвайки ръкавици се оформят бонбони, като всеки се овъргаля в какао или в кокосови стърготини. Оставете да престоят в хладилник поне 1 час. Тази рецепта е подходяща за режим задържане, ако се използва стевия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар