Шоколадов мус
600 мл.течна сметана
300 гр.натурален шоколад или кувертюр
3 с.л.пудра захар
Пригответе муса като сипете в касерола 350 мл.течна сметана и я сложете на котлона да се загрее хубаво до положение да заври, но не трябва да завира и дърпате от котлона ,а в сметаната добавяте шоколада или кувертюра ,разбъркайте хубаво докато се разтопи шоколада и оставете сместта да се охлади напълно. Другите 250 мл.сметана им добавете 3 с.л.захар и разбъркайте с миксера до кремообразност. Добавяйте по малко от изстиналата шоколадова смес в сметаната ,разбъркайте със шпатула леко,за да не спадне и така на 2-3 пъти обединете двете смеси . Налейте муса върху стегналия блат и оставете тортата в хладилника за минимум 5-6 часа,а най-хубаво за една нощ за да стегне както трябва, а след това махнете ринга ,поръсете с какао през цедка и украсете по желание .
Готови кремове
300 гр.натурален шоколад или кувертюр
3 с.л.пудра захар
Пригответе муса като сипете в касерола 350 мл.течна сметана и я сложете на котлона да се загрее хубаво до положение да заври, но не трябва да завира и дърпате от котлона ,а в сметаната добавяте шоколада или кувертюра ,разбъркайте хубаво докато се разтопи шоколада и оставете сместта да се охлади напълно. Другите 250 мл.сметана им добавете 3 с.л.захар и разбъркайте с миксера до кремообразност. Добавяйте по малко от изстиналата шоколадова смес в сметаната ,разбъркайте със шпатула леко,за да не спадне и така на 2-3 пъти обединете двете смеси . Налейте муса върху стегналия блат и оставете тортата в хладилника за минимум 5-6 часа,а най-хубаво за една нощ за да стегне както трябва, а след това махнете ринга ,поръсете с какао през цедка и украсете по желание .
Готови кремове
Няма коментари:
Публикуване на коментар