вторник, 12 декември 2017 г.

Нахутени бонбони и шоколадови фурми


http://trydiani.blogspot.bg/2015/03/blog-post_26.html

Продукти:
1 ч.чаша сварен нахут 
¼ ч.чаша орехови ядки 
5 – 6 бр, фурми
1 с.л. тахан с какао 
2 с.л. мед 
1-2 с.л. какао на прах
½ ч.л. канела
1 – 2 с.л. овесено брашно, ако сместа е много влажна,

За овалване още какао, разтопен шоколад

В кухненски пасатор се смилат продуктите до желаната гладкост.  Ако получената консистенция е много влажна, зависи от степента на отцеждане на сварения нахут, се добавят 1-2 с.л. овесено брашно.
Готовата смес се охлажда за около час. Оформят се бонбони, които след ново стягане се овалват в какао или тункват в разтопен  черен шоколад.


Фурмите се пълнят с орехови ядки и се топват в разтопен шоколад. 

Невероятно вкусни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар