600 г брашно 250 г течен шоколад 140 г краве масло 50 г захар 250 мл прясно мляко 1 яйце 2 ч. л. суха мая 1/4 ч. л. сол
Затопленото мляко се смесва с маята и захарта. В друг съд се разбъркват брашното, солта и разтопеното масло. Разтворената мая се пресипва при брашното и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса. Разделя се на 8 части, от които се оформят топки. Всяка топка се разточва на кръгла кора и се намазва с шоколад. След това краищата се събират така, че да се получат малки вързопчета. Не трябва да има въздух в тях. Разточват се внимателно като питки. В тестото се правят прорези, без да се стига до края. Завиват се първо на руло по дължина, а след това като гевречета.
|
четвъртък, 28 декември 2017 г.
Шоколадови гевречета
гевречета
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар