шоколадови украси
бонбони
шоколадови декорации
1 вид - 200 гр нарязани бадеми+80 гр масло се загряват за 5 мин.+200 гр кондензирано мляко до леко сгъстяване+2,5 суп. л. какао
След като се поохлади +130 гр сухо мляко
Оформят се топчета и се овалват в кокосови стърготини или разтопен шоколад.
2 вид - 1 чаша счукани бадеми или орехи + половин чаша пудра захар + 1белтък + 100 гр шоколад+ ванилия
Оформят се бонбони и се овалват в кокосови стърготини, настърган или разтопен шоколад.
3 вид - 1 чаша прясно мляко + половин пакетче масло + 2 чаши пудра захар се варят + 2 лъжици какао се варят до сгъстяване + 2 чаши счукани ядки
Сипва се в тавичка и след охлаждане се нарязва на формички.
4 вид - 1 пакет бели бисквити " Закуска "0,330 гр.
13 суха паста " Балкан"
2 ампули есенция ром на д-р Йоткер
масло - 250 гр. 3 с.л.какао
3 с.л.сладко от ягоди
50 гр.стафиди
2 ампули есенция ром на д-р Йоткер
масло - 250 гр. 3 с.л.какао
3 с.л.сладко от ягоди
50 гр.стафиди
Във възможно
най-голямата купа,която имате начупете на дребни парченца бисквитите,а после
върху тях и "Балканчетата" .Стопете маслото на котлона ,нека изстине
леко и го сипете в купата и него. Накиснете стафидите за около 10 минути в
топла вода,за да омекнат и прибавте и тях,а също ромовата есенция,какаото и
сладкото от ягоди .
Запретнете ръкави и хубаво с ръце размесете всички съставки до пълна хомогенност,когато започнете купата ще е с връх,а когато се хомогенизира и е готова ,сместа пада под половината на купата и е супер много лепкава . Сложете в хладилника за 20 минути, за да стегне малко и да се работи по-лесно .
Идеята за бонбоните,дойде спонтанно както ви казах ,просто имах на масата кутия с бонбони и ми хрумна да използвам да напълня формата им със сместта . Така и направих и сложих в камерата да замръзват 30 бр.бонбони . Процедурата по замразяването ми беше необходима , за да стегнат хубаво преди да ги залея с шоколад . Държах ги в камерата два часа и бяха готови ,оформени и лесни за работа .
Затоплих си в съд на котлона сметаната и когато завря я дръпнах от котлона и сипах в нея двата вида шоколад , разбърках хубаво до пълното стопяване на шоколада и получаването на гъста ,хубава и лъскава глазра . Оставяте настрана ,за да изстине преди да залеете сладкишите .
Вземете една тава и някаква решетка,аз ползвах скарата на микровълновата,за да редите върху нея бонбоните да се отцедят хубаво от излишния шоколад . Първо започнах с бонбоните, извадих ги от формата и един по един ги потапях в глазурата и редях върху скарата,а когато се отцеди излишния шоколад ги подредих върху форма за торта и ги вкарах в хладилника (вече не камерата)да стяга глазурата .
Запретнете ръкави и хубаво с ръце размесете всички съставки до пълна хомогенност,когато започнете купата ще е с връх,а когато се хомогенизира и е готова ,сместа пада под половината на купата и е супер много лепкава . Сложете в хладилника за 20 минути, за да стегне малко и да се работи по-лесно .
Идеята за бонбоните,дойде спонтанно както ви казах ,просто имах на масата кутия с бонбони и ми хрумна да използвам да напълня формата им със сместта . Така и направих и сложих в камерата да замръзват 30 бр.бонбони . Процедурата по замразяването ми беше необходима , за да стегнат хубаво преди да ги залея с шоколад . Държах ги в камерата два часа и бяха готови ,оформени и лесни за работа .
Затоплих си в съд на котлона сметаната и когато завря я дръпнах от котлона и сипах в нея двата вида шоколад , разбърках хубаво до пълното стопяване на шоколада и получаването на гъста ,хубава и лъскава глазра . Оставяте настрана ,за да изстине преди да залеете сладкишите .
Вземете една тава и някаква решетка,аз ползвах скарата на микровълновата,за да редите върху нея бонбоните да се отцедят хубаво от излишния шоколад . Първо започнах с бонбоните, извадих ги от формата и един по един ги потапях в глазурата и редях върху скарата,а когато се отцеди излишния шоколад ги подредих върху форма за торта и ги вкарах в хладилника (вече не камерата)да стяга глазурата .
За
глазурата :
250 ml.течна сметана
150 гр.черен шоколад или кувертюр
100 гр.млечен шоколад или кувертюр
250 ml.течна сметана
150 гр.черен шоколад или кувертюр
100 гр.млечен шоколад или кувертюр
Бонбони със сухи пасти
Няма коментари:
Публикуване на коментар