четвъртък, 16 януари 2014 г.

Pumpkin soup или супа от тиква

Много вкусна и интересна рецепта на моята американска приятелка Анна, с която готвихме заедно цяла година - незабравими и вкусни преживявания, в които взе участие и Цвети с едни лесни кокосови сладки без печене (направиха цял килограм!!!)
И така, в 4 супени лъжици олио се запържват една голяма глава лук, 4 скилидки чесън, добавя се половин литър бульон и 2 чаени чаши нарязана тиква, малко сол, половин лъжичка лют червен пипер и 2 супени лъжици къри на прах. Вари се на слаб огън докато омекне тиквата, пасира се и се добавя една чаена чаша кисело мляко. По-вкусна е на другия ден , за да имат време продуктите да се "оженят".



Няма коментари:

Публикуване на коментар