събота, 18 януари 2014 г.

Златен шоколадов кекс


5 жълтъка

1/2 ч.ч.прясно мляко
100 г масло
1 ч.ч захар 
1 бакпулвер
2,5-3 ч.ч. брашно
2-3 супени лъжици какао

Разбийте маслото със захарта, след което прибавете жълтъците и хладното мляко, в което предварително сте разтворили бакпулвера и брашното. Размесете хубаво получената смес и я изсипете в силиконова кексова форма, като преди това част от нея сте оцветили с какао, с което  залейте кекса. Изпечете кекса в предварително загрята умерена фурна. Направете глазура от пудра захар, лимонов сок, ликьор от кафе и 1 супена лъжица олио.









Няма коментари:

Публикуване на коментар