събота, 18 януари 2014 г.

Орехови и кокосови целувки



  • 4 белтъка
  • 100 г фина кристална захар
  • 1 л. лимонов сок
  • щипка сол
  • 40 г кокосови стърготини, фини
  • 300 г едро смлени орехови ядки
  • 1/2 ч.л.канела          
Белтъците трябва да са ''стари'', на стайна температура, разбиват се на най-високата скорост на миксера с щипка сол до втвърдяване, постепенно се прибавя захарта, на струйка, бъркането продължава до пълното разтваряне на захарта и получаването на твърд крем, прибавя се ванилята и лимоновия сок, кремът може да се пече така, но може и да се раздели  - за орехови и кокосови целувки. Аз го разделих 2:1 и и в по-голямата част изсипах смлените орехи, а в по-малката кокосовите стърготини. В ''тестото'' с орехи се добавя канелата., следва внимателно разбъркване с шпатулата, докато се смесят кремът и орехите(кокоса), с лъжица се взима от сместта и се редят сладки в тавичката, застлана с домакинска хартия, може да се шприцоват с някакв шприц.така  стават с правилна форма. Пекат се на 100 С за около час.Трябва да са хрупкави и добре изсъхнали. 




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар