неделя, 25 август 2013 г.

Торта с крем Ганаш

Ганашът е широко използван в сладкарството. За да направите глазура: използвайте една част сметана и три части шоколад. За да приготвите пълнеж за трюфели: използвайте една част сметаната и две части шоколад. За да направите лек пълнеж: използвайте една част сметана към една част шоколад. Леко затоплен, втечнен ганаш може да залеете върху сладкиш или торта за гладка и лъскава глазура. Охладен ганаш може да разбиете за пълнеж или глазура или да оформите като трюфели.

https://ourchocolatediaries.wordpress.com/2013/11/21/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%88-%D1%82%D1%80%D1%8E%D1%84%D0%B5%D0%BB%D0%B8/
Тортата е с готови блатове, сиропирана със захарен сироп и масления крем на мама, а глазурата е от 300 гр. черен шоколад, 200 гр. течна сладка сметана 80 гр масло и захар, ако е нужно. След като заври сметаната се прибавят натрошения шоколад и маслото и се бърка докато стане гладка смес. Сипва се върху тортата преди да е абсолютно изстинал и с накланяне се разлива върху нея. Страхотен крем за любителите на шоколада!

1 коментар: