неделя, 25 август 2013 г.
Торта с маслен крем и фондан от маршмелоу
Направих я с готови блатове, но крема беше много вкусен, а външният вид се дължи на пипкавото месене на фондана от маршмелоу. Сиропа е от вода и захар в съотношение едно към едно. Масленият крем е на мама и се прави сравнително лесно, а е неустоим! Половин литър прясно мляко се сварява с половин чаша захар и 2,5 супени лъжици брашно. Маха се от огъня и се добавят два разбити жълтъка и два белтъка на сняг. Прибавя се едно пакетче масло и се бърка до хомогенизиране. За фондана се разтопяват 300 гр. (един пакет) бонбони с 3 чаши пудра захар и чаша и половина нишесте, три супени лъжици прясно мляко и три чаени лъжички масло. Преди оформяне тестото трябва да е престояло в хладилник. Розичките са произведени от Цвети, гъбките - от Валя, които участваха и в изяждането на гореспоменатите красиви вкусотии.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар