Салата с карфиол
- карфиол - 1/2 глава
- 2 - 3 стръка пресен чесън и лук
- 100 г маслини без костилка,
- 2 - 3 стръка магданоз
- 2 - 3 стръка копър
- сол - на вкус
- червен пипер
- зехтин
- оцет
- лист маруля
Добре почистеният карфиол се накъсва на розички и се бланшира във вряла подсолена вода за около 4-5 минути. След това се изважда върху салфетка и се отцежда много добре. Прехвърля се в дълбока купа. Чесънът и двата вида лук се накълцват на ситно, а маслините са режат на колелца. Продуктите се смесват и се разбъркват много добре. Подправят се със сол, червен пипер, зехтин и оцет на вкус. Поръсват се със ситно нарязаните зелени подправки, охлаждат се за поне 30 минути и се поднасят върху лист маруля.
Няма коментари:
Публикуване на коментар