събота, 23 февруари 2019 г.

Салата с карфиол


  • карфиол - 1/2 глава
  • 2 - 3 стръка пресен чесън и лук
  • 100 г маслини без костилка,
  • 2 - 3 стръка магданоз
  •  2 - 3 стръка копър
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • зехтин
  • оцет
  • лист маруля
Добре почистеният карфиол се накъсва на розички и се бланшира във вряла подсолена вода за около 4-5 минути. След това се изважда върху салфетка и се отцежда много добре. Прехвърля се в дълбока купа. Чесънът и двата вида лук се накълцват на ситно, а маслините са режат на колелца. Продуктите се смесват и се разбъркват много добре. Подправят се със сол, червен пипер, зехтин и оцет на вкус. Поръсват се със ситно нарязаните зелени подправки, охлаждат се за поне 30 минути и се поднасят върху лист маруля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар