за блата
или
2 чаши настърган карфиол
2 чаши настъргана биволска моцарела
2 яйца, смляно ленено или сусамено семе
сол, черен пипер, риган, чесън и други подправки на вкус
2 чаши настъргана биволска моцарела
2 яйца, смляно ленено или сусамено семе
сол, черен пипер, риган, чесън и други подправки на вкус
или
1 глава настърган карфиол
3/4 чаши смляни на брашно ядки или семена
1/4 чаша чиа семена
1/2 до 3/4 чаша вода
сол, черен пипер, риган, чесън и други подправки на вкус
1 глава настърган карфиол
3/4 чаши смляни на брашно ядки или семена
1/4 чаша чиа семена
1/2 до 3/4 чаша вода
сол, черен пипер, риган, чесън и други подправки на вкус
Карфиолът
(настърган), моцарелата и разбитото яйце (или семената и водата) се разбъркват
заедно с подправките и се изсипват върху хартия за печене като се сплескват леко
с лъжица.
Фурната
се загрява на 220 градуса и блата се слага на долно ниво за печене, за да се
изпече добре и от долу за около 15-20 минути
Вади
се от фурната и се слага плънка по желание. Плънката трябва да е предварително
приготвена, като целта е само да се запече горния слой и да не изгори блата.
Пицата се връща във фурната и се слага на най-горно ниво с включен горен реотан
за около 5 минути. За плънка може да се използва лютеница или доматен сос, шунка, чубрица, кисели краставички, печени чушки, сирене, кашкавал, а след като се извади от фурната може да се поръси с рукола.
За блатовете:
300 гр. Карфиол80 гр. Настърган пармезан2яйцаНастържете карфиола и го пъхнете за 10 мин. в микровълновата фурна на
максимална мощност, като го разбърквате всяка минута . Целта е да се изпари
влагата в него.Оставвте го да изтине и към него добавете пармезана и яйцата. Можете да
добавите и малко смлян черен пипер. Разбъркайте добре сместа . В заслана с
готварска хартия тава поставете в средата сместа и с помоща на лъжица я
разстелете на колкото се може по тънък слой , като оформите кръг.Поставете тавата в предварително загрята фурна на 150 ° за 15 -тина минути или докато придобие златист цвят и се
запече , но без да изгаря. Извадете блата от фурната и когато поизтине
премахнете хартията , върнете го отново в тавата и го гарнирайте с продукти по
ваш избор. Аз сложих доматено пюре , червена чушка , лук , бекон, шунка и
моцарела.Отгоре поръсвам със сух босилек и черен пипер.Връщате в фурната за още 10
мин. само на горен реотан или докато а се запече. По този начин блата става
хрупкав ,което прави пицата много вкусна и съвсем като истинските.
Няма коментари:
Публикуване на коментар