четвъртък, 14 февруари 2019 г.

Кето карфиолена пица

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/11/diet-cauliflower-pizza.html

 за блата
2 чаши настърган карфиол
2 чаши настъргана биволска моцарела
2 яйца, смляно ленено или сусамено семе
сол, черен пипер, риган, чесън и други подправки на вкус

или
1 глава настърган карфиол
3/4 чаши смляни на брашно ядки или семена
1/4 чаша чиа семена
1/2 до 3/4 чаша вода
сол, черен пипер, риган, чесън и други подправки на вкус
Карфиолът (настърган), моцарелата и разбитото яйце (или семената и водата) се разбъркват заедно с подправките и се изсипват върху хартия за печене като се сплескват леко с лъжица.
Фурната се загрява на 220 градуса и блата се слага на долно ниво за печене, за да се изпече добре и от долу за около 15-20 минути 
Вади се от фурната и се слага плънка по желание. Плънката трябва да е предварително приготвена, като целта е само да се запече горния слой и да не изгори блата. Пицата се връща във фурната и се слага на най-горно ниво с включен горен реотан за около 5 минути. За плънка може да се използва лютеница или доматен сос, шунка, чубрица, кисели краставички, печени чушки, сирене, кашкавал, а след като се извади от фурната може да се поръси с рукола.
или
За блатовете:
300 гр. Карфиол80 гр. Настърган пармезан2яйцаНастържете карфиола и го пъхнете за 10 мин. в микровълновата фурна на максимална мощност,  като го разбърквате всяка минута .  Целта е да се изпари влагата в него.Оставвте го да изтине и към него добавете пармезана и яйцата. Можете да добавите и малко смлян черен пипер. Разбъркайте добре сместа . В заслана с готварска хартия тава поставете в средата сместа и с помоща на лъжица я разстелете на колкото се може по тънък слой , като оформите кръг.Поставете тавата в предварително загрята фурна на 150 ° за 15 -тина минути или докато придобие златист цвят и се запече , но без да изгаря. Извадете блата от фурната и когато поизтине премахнете хартията , върнете го отново в тавата и го гарнирайте с продукти по ваш избор. Аз сложих доматено пюре , червена чушка , лук , бекон, шунка и моцарела.Отгоре поръсвам със сух босилек и черен пипер.Връщате в фурната за още 10 мин. само на горен реотан или докато а се запече. По този начин блата става хрупкав ,което прави пицата много вкусна и съвсем като истинските. 


https://nadiapetrova.bg/2014/01/cauliflower-pizza-crust/

Няма коментари:

Публикуване на коментар