https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/search?q=%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D1%81+%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B0+%D0%B8+%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4
1 пак. бисквити Petit Beurre
250 г маскарпоне
100 г тахан халва
100 г млечен шоколад
250 мл сладкарска сметана за разбиване
компот/ мляко за бисквитите
какао за поръсване на тортата
Започвам с приготвянето на млечния шоколадов ганаш, като за целта загрявам 100 мл от сметаната на котлона до точка на кипене, дърпам от огъня и прибавям шоколада.Започвам да бъркам, докато шоколадът се разтопи напълно и се получи шоколадов сос.През това време в миксера разбивам останалата сметана на сняг. Ако не е сладкарска сметана, просто прибавете някоя друга лъжичка пудра захар на вкус. След това разбийте маскарпонето с нарязаната на парчета халва. Прибавете и битата сметана след това, за да може да се запази въздушността на крема.Сглобяване на тортата: Аз използвах тавичка с размери на дъното 16 х 22 см, като на ред се събираха по 15 бисквити. Предварително ги потапям в малко сок от компот или пък леко затоплено прясно мляко. Овалват се буквално за секунди.След това слагам половината от крема с халва и отново нареждам пласт бисквити. След това разпределям около половината от шоколадовия ганаш, който все още е течен, но леко поохладен.Нареждам още един пласт бисквити, след това още един пласт от крема и завършвам отново с ред бисквити. Завършвам с остатъка от ганаша. Пъхам в хладилника да се охлади и стегне.Готовата торта поръсвам с какао и сервираме с кафе.За цялата торта ми отидоха общо 60 броя бисквити.
Няма коментари:
Публикуване на коментар