https://www.zajenata.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%BD-%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88---%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%BD!-recepta8623.html
За сухата смес:
1 ч.ч. пшенично брашно
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. захар
1,5-2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилова захар
Освен това:
3-4 големи зелени ябълки
150 гр. масло
канела на вкус
150 гр. масло
канела на вкус
Пригответе първо сухата смес - разбъркайте много добре всички съставки за нея.
Настържете ябълките.
Върху намазнена тавичка (30х25 см.) разпределете равномерно първо сухата смес.
След това покрийте със слой ябълки (може леко да ги изстискате).
После поставете отново слой суха смес и продължете да редувате така, докато се запълни тавичката. Завършете със суха смес.
Най-отгоре настържете добре охладеното масло.
Печете при температура ~180°C около 40-45 минути.
Когато остават 5-7 минути от печенето, поръсете сладкиша с ванилова или обикновена захар и отново го поставете във фурната, за да се карамелизира повърхността му.
Извадете готовия сладкиш от фурната, оставете го да се поохлади и го нарежете на квадрати или ромбоиди. Настържете ябълките.
Върху намазнена тавичка (30х25 см.) разпределете равномерно първо сухата смес.
След това покрийте със слой ябълки (може леко да ги изстискате).
После поставете отново слой суха смес и продължете да редувате така, докато се запълни тавичката. Завършете със суха смес.
Най-отгоре настържете добре охладеното масло.
Печете при температура ~180°C около 40-45 минути.
Когато остават 5-7 минути от печенето, поръсете сладкиша с ванилова или обикновена захар и отново го поставете във фурната, за да се карамелизира повърхността му.
Сладкишът е с хрупкава карамелена коричка и сочна и мека сърцевина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар