понеделник, 28 август 2017 г.
Торта "Птиче мляко"
Блатовете трябва да са тънки. Правят се от 2 яйца, 100 гр. захар, 80 гр. брашно, 1 чаена лъжичка бакпулвер, сместа се разделя на две и се пече на 170 градуса, напоява се със сироп и се маже с крем, направен от 5 жълтъка+125 мл прясно мляко+1 суп. лъжица брашно+200 гр захар на водна баня до сгъстяване + 150 гр масло+1 ванилия + отделно разбити 5 белтъка+ 20 гр желатин, предварително разтворен в 75 мл вода и загрят до разтопяване. Слага се в хладилника за една нощ, залива се с глазура от 100 мл течна сметана, загрята + 120 гр натурален шоколад + 20 гр масло и се връща в хладилника.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар