- коприва - около 300 г
- яйца - 2 бр.
- овесени ядки - 5 с.л. фини
- сол
- черен пипер
- магданоз - 1/2 връзка, накълцан
- джоджен - няколко листа, накълцан
- кашкавал - 100 г настърган
- галета
- олио - за пържене
Почистената коприва се попарва в леко подсолена и вряща вода за
няколко минути. Отцедете копривата и я оставете да изстине.
След това я нарежете ситно и я объркайте с всички останали продукти без галетата и олиото. От готовата смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и се пускат в сгорещена мазнина да се пържат.
Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия.
След това я нарежете ситно и я объркайте с всички останали продукти без галетата и олиото. От готовата смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и се пускат в сгорещена мазнина да се пържат.
Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар