четвъртък, 3 април 2014 г.

Кюфтенца от коприва



  • коприва - около 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • овесени ядки - 5 с.л. фини
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка, накълцан
  • джоджен - няколко листа, накълцан
  • кашкавал - 100 г настърган
  • галета
  • олио - за пържене
Почистената коприва се попарва в леко подсолена и вряща вода за няколко минути. Отцедете копривата и я оставете да изстине.
След това я нарежете ситно и я объркайте с всички останали продукти без галетата и олиото. От готовата смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и се пускат в сгорещена мазнина да се пържат.
Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар