вторник, 11 април 2017 г.

Кремове за торти




Първи вид: 250 мл течна сметана се разбива с 4 супени лъжици пудра захар и се смесва с 250 гр. пасирана извара, подсладена с 50 гр. сироп от смокини и някакво сладко, чийто цвят определя и цвета на крема.
Може да се добави ванилия и желатин, ако консистенцията стане по-рядка от желаното.

Втори вид: 250гр. течна сметана се разбива с 1 консерва кондензирано мляко около 400 гр. и се добавя желатин, без да се бърка с миксер.


Трети вид: 500 гр. крем-сирене, 200 мл. течна сметана, 150 гр. захар, 2 ванилии, 5 суп. л. ликьор. 

Шоколадова глазура: 200 мл течна сметана, 150 гр. натурален шоколад, 40 гр. масло и 2 суп. л. какао.,

Няма коментари:

Публикуване на коментар