неделя, 9 април 2017 г.

Блатове за торта

Обикновен, от който излизат три блата: 6 яйца, 300гр захар, 2 п. ванилия, 300 мл течност - сок, мляко, кафе, 300мл олио, 450 гр брашно или 390 гр брашно+60 гр какао, 1 бакпулвер. Пече се на 160 градуса около 30-45 минути.




Какаов: 2 яйца, половин чаша захар, половин чаша брашно и 2 суп. л. какао



Лешников: 6 белтъка, 6 суп. л. захар, 6 суп. л. брашно и 80 гр. смлени лешници


Белтъчен5 белтъка, 1 ч.ч. захар, 1 ванилия, 180 гр кокосови стърготини


Бадемов 5 белтъка, 150гр. захар, 1 ванилия, 150 гр. млени бадеми


Пекат се на 160 градуса около 15-20 минути.

Блатовете са с диаметър 24 см.

Най-известният лесен и вкусен блат за торта, който дори се помни лесно:

250 гр. масло
250 гр. захар
250 гр. брашно
5 яйца
10 гр. бакпулвер=1 пакетче

Маслото се разбива добре със захарта, добавят се яйцата едно по едно, брашното с бакпулвера и се пече около половин час на 170 градуса, може и с вентилатор.



Няма коментари:

Публикуване на коментар