петък, 12 август 2016 г.

Гаспачо

Никога не съм опитвала истинска супа гаспачо, въпреки че съм била в Испания и Португалия, но тази побългарена версия много ми допадна като вариант на студена лятна супа със зеленчуци.
Настъргах няколко поомекнали домати и краставици, нарязах на ситно една чушка (защото нямах повече) и подправих с диетична сол, зехтин и домашен ябълков оцет. Добавих няколко ледчета и оставих да се охлади и да се смесят вкусовете. Не сложих нито лук, нито чесън, защото нямах желание за пикантни вкусове, а просто за нещо свежо и разхладително.
Е, вече няма да правя само поомръзналия вече таратор и да се чудя какво да сготвя от омекналите домати, които сега са в изобилие. Вече имам чудесна студена супа без варене!


Няма коментари:

Публикуване на коментар