неделя, 31 май 2020 г.

Кето шоколад с пълнеж от ягоди



https://profesiyamama.com/2020/05/27/shokolad-s-pylnej-ot-iyagodi/amp/?fbclid=IwAR01ndzGHekS-xEguGN7kl_1yiNbgH5PiALRdpoq4Rd78RKCsQHMwfheT_c


  • 50 гр. ягоди
  • 100 гр. рикота или маскарпоне
  • 20 гр. кокосови стърготини
  • 100 гр. черен шоколад
  • 1 с.л. кокосово масло
Разбивам в блендер ягодите, рикотата и кокосови стърготини докато получа хомогенна смес.
Върху хартия за печене поставям от сместа с помощта на супена лъжица като оформям в кръгла плоска форма.
1 пълнеж за шоколадов медальон = 1 с.л. смес
Поставям ги във фризер за се стегнат за час, час и половина.
След като са готови разтопявам шоколада заедно с кокосовото масло на водна баня и всяка замразена смес потапям в шоколада от двете страни.
Аз използвам черен шоколад без захар (със стевия).
Нареждам отново върху хартия за печене и съхранявам в хладилник.
Получиха ми се 15 на брой от този шоколад с пълнеж от ягоди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар