2
големички яйца
2 кафени чашки пудра захар (120 грама)
2 кафени чашки брашно (120 грама)
1 ч. л. ванилов екстракт
2 кафени чашки брашно (120 грама)
1 ч. л. ванилов екстракт
малко
шоколадови парченца или цветен кокос
Включете фурната да се загрява на 180 градуса. счупете двете яйца,
разбъркайте ги едно хубавичко и добавете захарта, брашното и ваниловия
екстракт. Ще получите една сравнително гъста лепкава кашичка. Тъй като яйцата
са с различна големина, отмерете си по 100 грама брашно и захар, смесете с
яйцата и добавете останалото количество, ако се наложи. Взимате голямата тава
от печката, постилате готварска хартия и с чаена лъжичка взимате от
сместта и слагате върху хартията. Ама наистина чаена! Да не грабнете голямата
лъжица, за да си спестите време, защото ще изпечете нещо с размера на геврек!
Оставяйте разстояние между одтелните кръгчета, че се „разливат“. Ако ги
искате с шоколад – направо добавете шоколадовите парченца в тестото. Ако ги
искате шарени и весели – поръсете в средата с кокос в различни цветове.
Пъхате тавата в печката и изчаквате 5-6 минути. В момента, в който видите че краищата на бисквитките покафеняват –
значи са готови и ги вадете от фурната. Те са все още меки и гъвкави, обаче
спокойно! Като изстинат ще се втвърдят. Продължавате по същия начин докато
свърши кашичката. И пазете от котката!
Няма коментари:
Публикуване на коментар