понеделник, 9 април 2018 г.

Най-вкусните и лесни сладки




2 големички яйца
2 кафени чашки пудра захар (120 грама)
2 кафени чашки брашно (120 грама)
1 ч. л. ванилов екстракт
малко шоколадови парченца или цветен кокос
Включете фурната да се загрява на 180 градуса. счупете двете яйца, разбъркайте ги едно хубавичко и добавете захарта, брашното и ваниловия екстракт. Ще получите една сравнително гъста лепкава кашичка. Тъй като яйцата са с различна големина, отмерете си по 100 грама брашно и захар, смесете с яйцата и добавете останалото количество, ако се наложи. Взимате голямата тава от печката, постилате готварска хартия и с чаена лъжичка взимате от сместта и слагате върху хартията. Ама наистина чаена! Да не грабнете голямата лъжица, за да си спестите време, защото ще изпечете нещо с размера на геврек! Оставяйте разстояние между одтелните кръгчета, че се „разливат“. Ако ги искате с шоколад – направо добавете шоколадовите парченца в тестото. Ако ги искате шарени и весели – поръсете в средата с кокос в различни цветове.

Пъхате тавата в печката и изчаквате 5-6 минути. В момента, в който видите че краищата на бисквитките покафеняват – значи са готови и ги вадете от фурната. Те са все още меки и гъвкави, обаче спокойно! Като изстинат ще се втвърдят. Продължавате по същия начин докато свърши кашичката. И пазете от котката!

Няма коментари:

Публикуване на коментар