вторник, 2 януари 2018 г.
Флорентините на Ана Олсън
Anna Olson
200 гр. нарязани бадеми
½ чаша захар
3 супени лъжици мед
85 мл сметана
140 гр. горчив шоколад, нарязан
1. Поставете захарта, меда и сметаната в малък съд и загрейте до кипене. Свалете от котлона, добавете бадемите и ги поставете да се охладят за около 15 минути.
2. Сипвайте малки чаени лъжички бадемово тесто върху предварително приготвената тава, като оставяте разстояние. С мокри пръсти натиснете малко бадемовата тесто.
3.Печете флорентините за около 12 минути на 180 ° C, докато не се сплескат и равномерно се изгладят. Нека флорентинките да изстинат малко.
4.Потопете кръгла форма в студената вода и я натиснете във всяка бисквитка, за да изрежете точен кръг. Сега позволете на бисквитките да се охладят напълно и с нож ги извадете внимателно от тавата.
5. След като флорентините напълно се охладят, подгответе темперирания шоколад.
6. Използвайте четка за сладкиши, за да намажете равномерен слой шоколад върху гърба на всеки флорентин и го поставете върху тавичка, облицована с пергамент.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар