събота, 7 октомври 2017 г.

Шоколадови трюфели

трюфели

1 вид - 100 гр. смлени бадеми
             75 гр. разтопен шоколад
             125 гр. пудра захар
              75 гр. разтопено масло

2 вид - 70  гр. смлени бадеми
             300 гр. разтопен шоколад
             150 мл. течна сметана
             140 гр. масло
             1 суп. л. ликьор
             1 лъжичка есенция от ром

3 вид - 100 мл. течна сметана
             200 гр. разтопен шоколад
             2 ч. л. ликьор
             20 гр. масло

Смесите се разтопяват на водна баня, изстиват и се оформят топчета, които може да се овалят в разтопен шоколад, какао, смлени ядки или пудра захар, а може да се оставят и така.



Няма коментари:

Публикуване на коментар