Печени тиквички – нарязваш необелени тиквички на колелца, не много дебели. Предварително смесваш сол и брашно. Овалваш всяко колелце от двете страни и редиш на дъното на тава, като застъпваш леко колелцата, на принципа на редене на керемиди. Поливаш с олио и слагаш да се запекат. Когато са готови, ги изваждаш малко да изстинат и ги заливаш с марината от чесън, сол, копър и оцет /или кисело мляко/, така че да потънат и да поемат маринатата. Използваш за гарнитура. Солта е на вкус! И без марината е много вкусно!
Тиквени пръчици - Нарязвате тиквичките като картофи за пържене на пръчици . След това ги посолявате,разбърквате и слагате в гевгира за половин час да им се отцеди водата хубаво . Овалват се хубаво в подсолено брашно, така че всяка пръчица да поеме брашното хубаво и да стане дебела панировка. Слагате ги в тава, покрите с хартия за печене, във фурната на 200 градуса за около половин час до перфектно златисто-кафяв цвят и хрупате до насита!
Обелвате,измивате и настъргвате тиквичките на едрото на рендето.
Отделно настъргвате кашкавала и него на едрото на рендето.
Разтопявате маслото . В голяма купа сипвате брашното ,солта,содата и бакпулвера, разбърквате и чуквате и двете яйца .Пак бъркате и прибавяте настърганите тиквички и кашкавала ,разтопеното масло и започвате да бъркате с двете ръце,докато смесите всичко добре.Ще ви се получи една странна лепкава смес,която въобще няма да ви вдъхва доверие,че сте на прав път,но няма страшно .Застилате правоъгълната кексова форма с хартия за печене и изсипвате сместта вътре,като я натиснете и заравнете отвсякъде Слагате да се пече в загрята на 180-190 градуса фурна и печете около 50 минути до час .
https://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.bg/2017/07/blog-post_33.html
Крем-супа от тиквички - нарязани на дребно тиквички се сваряват в малко вода с няколко кисели сливи, пасират се и се овкусяват с малко кисело мляко, сол, чесън и черен пипер.
Сос от тиквички - нарязани на дребно тиквички се сваряват в малко вода, отцеждат се, пасират се и се овкусяват с кисело мляко, малко сол, чесън и черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар