петък, 18 ноември 2016 г.

Торта за рожден ден


Интересна импровизация се получи! Блата е от рецепта за торта Сахер, но забравих да сложа брашно и се получи лек и въздушен блат, направен от 6 белтъка+160 гр захар, 6 жълтъка+40 гр пудра захар, 120 гр шоколад+120 гр масло, който комбинирах с блат от 4 яйца+1 чаша захар, 1 чаша брашно и 4 лъжици какао. Пече се 30 минути на 180 градуса. Няма набухватели, но блатовете си бухнаха и така. Разрязах ги на две, намазах ги със сладко и крем от 800 гр течна сметана+150 гр натрошен шоколад и сложих на студено на терасата да пренощува. Утре ще видим какво се е получило!





Няма коментари:

Публикуване на коментар