неделя, 17 юли 2016 г.

Сусамови бисквитки

       И са вкусни, и са лесни, и са диетични и здравословни!
Всички ги харесаха, а почерпих доста хора, дори в София на приятели занесох, затова ги направих пак, и пак, и пак... Малко лепнат преди печене, но нищо! Заслужава си!

    

     Моята добавка към рецептата от един вестник е ленено брашно на око ;)
А иначе 100 гр сусамово семе се запича леко на тиган и се смесва с 100 мл мед, 50 гр стафиди, 100 гр овесени ядки, 50 гр орехови ядки, оформят се топчета, които леко се сплескват като бисквитки и се опичат за 12 мниути на 180-200 градуса.
     Първият път ги оставих във фурната, след като я изключих и станаха доста твърди, но това е и повод да отидеш на зъболекар, нали?

Няма коментари:

Публикуване на коментар