понеделник, 11 юли 2016 г.

Кейк с маскарпоне и трюфели

     Когато видя маскарпоне на промоция - веднага купувам, пък после му мисля какво ще го правя. Добре че фантазията ми работи безотказно и ,след малко ровичкане из нета, съчинявам моята  рецепта:

 


3 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии на прах
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1/2 ч.ч. пр. мляко
150 гр. олио





 
     Сместа се пече на 180 градуса, блата се разполовява и се маже с крем от 500 гр. маскарпоне, 1/2 ч.ч. заквасена сметана, 1/2 ч.ч. пудра захар и 1 ванилия. Отгоре се украсява с трюфели от 250 гр. разтопен черен шоколад, 200 мл. кондензирано мляко, 60 гр. смлени сурови бадеми и 1 супена лъжица коняк. Правят се топчета и се овалват в какао. Вариация на трюфелите: вместо шоколад се слага ленено брашно и малко пудра захар и се овалват в смлени бадеми или пудра захар. 
Вкусна фантазийка, която бързо се изяжда!



Няма коментари:

Публикуване на коментар