Прави се 150 мл силно еспресо.
Докато е топло в него се разтварят 3 супени лъжици захар и се оставя да изстине. Добавя се 120 мл ром и се оставя на страна. За крема 4 жълтъка се разбиват със 100 гр захар с миксер, докато побелеят. Слагат се
в подходящ съд за водна баня. На котлона се слага тенджера с вода, оставя се да
заври. Купата с жълтъците се слага над водата.Към жълтъците се добавя 100 мл ром. Разбъркват се непрекъснато с шпатула, докато кремът се сгъсти. Купата се маха от водната баня
и веднага се слага в по-голям съд със студена вода. Кремът продължава да се
разбърква, докато се охлади. Оставя се на страна.В отделна купа се разбива
400 маскарпоне с миксер. Към него се добавя
охладеният крем. Разбърква се с шпатула. Накрая се добавя гъсто
разбита 250гр сметана с 3 супени лъжици захар.12 бишкоти се потапят за кратко в студеното кафе, нареждат се на дъното на тавата. Върху тях се разпределя
половината крем, като се притиска леко с шпатула за да запълни всички
празнини.Процедурата се повтаря с останалите 12 бишкоти.Най-отгоре се
разпределя останалият крем и се заглажда.Съдът
се покрива с прозрачно фолио. Десерта се слага в хладилник за най-малко 4 часа.
Преди да се сервира се поръсва обилно с какао. Може да се направи и без яйца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар