Необходими продукти: пържоли без кост, 4 с.л.соев сос, 3 с.л.кафява захар, 3с.л.балсамов оцет, 3 - 4 скилидки чесън, 1 ч.ч.червено вино, черен пипер, сол, олио
Поръсете пържолите със сол и черен пипер. Всички останали съставки смесете и разбъркайте добре. Наредете пържолите в тава, залейте със сместа и оставете да се овкусят за 1 час в хладилник. След това сложете алуминиево фолио и пъхнете да се пекат за 1 час в силно загряна фурна. После отстранете фолиото и запечете до готовност. На 2 пъти обръщайте пържолите, за да не се изсушат. Печете вратните пържоли на фурна, докато сосът в тавата се сгъсти и се карамелизира.За гарнитура - зеленчукова салата
.
Няма коментари:
Публикуване на коментар