https://www.forlife.bg/keto-kolede-venec-mereng
Необходими продукти за приготвянето на меренг:
- 100 г яйчен белтък (белтъците на 3 яйца)
- 70 г стевиола на прах
- ½ ч. л. бял оцет
За крема:
- 300 г сметана за готвене
- 50 г стевиола на прах
- 1 пръчка ванилия
- 100 г ягоди
- 100 г боровинки
- 100 г къпини
- ½ с. л. стевиола на прах, за поръсване
Приготвяне на рецептата за коледен венец с меренг:
- Първо си измиваме и нарязваме плодовете, слагаме ги настрана.
- След това пристъпяме към приготвянето на меренга. Върху лист хартия за печене очертаваме един голям и един по-малък кръг, за да ни е по-лесно да оформим коледeн венец.
- Загряваме фурната на 115 градуса.
- Изсипваме белтъците в купа и ги разбиваме на сняг. Купата трябва да е абсолютно суха, за да се разбият добре белтъците.
- Разбивайки с миксера, добавяме стевиолата на прах.
- Накрая смесваме и оцета, и бавно разбъркваме с шпатула.
- Разнасяме меренга в очертания кръг. Очертаваме с лъжица плитка вадичка отгоре, за да можем да наредим лесно плодовете накрая.
- Печем 30 минути, след което изключваме фурната и оставяме меренга във фурната да се охлади и да изсъхне. Необходимо е да добие почти лепкава консистенция.
- Междувременно разбиваме сметаната и стевиолата до пухкав крем.
- Изстъргваме ванилията от шушулката и я добавяме към сместа. Разбиваме.
- Прибираме в хладилника и охлаждаме.
- Когато крема е готов, изваждаме изпечения меренг, намазваме отгоре с крема и украсяваме с плодовете
Няма коментари:
Публикуване на коментар