неделя, 10 септември 2017 г.

Кето кокоски/кокосови сиренки


  • 125 грама кокосово масло
  • 250 грама разбита на прах стевиола
  • кокосово брашно
  • 1 чаена чаша кокосови стърготини
  • 1 пакетче какао
  • 2 яйца
  • 1 чаена лъжичка сода
  • 1 бакпулвер
  • пакетче ванилия или няколко капки стевиола с ванилия
Започваме с блендирането на стевиола на прах, за да получим от нея истински сладък прах, наподобяващ пудра захар. Него, заедно с кокосовото масло, бакпулверът, какаото и содата разбъркваме добре.
Към получената смес добавяме едно разбито яйце, а от второто използваме единствено жълтъка и отново разбъркваме.
Накрая добавяме 4 супени лъжици кокосови стърготини и брашното. Неслучайно не сме посочили количеството кокосово брашно – добавете на око, колкото би могла да поеме вече получената смес. Целта е да се получи нормално по консистенция тесто.Останалият белтък от второто яйце ще използваме, след като от тестото оформим малки кръгли топчета. Тях омазваме с белтъка и овалваме в останалите кокосови стърготини. След като превърнем цялото тесто в кокосови топчета, нареждаме всички в тава и поставяме в предварително загряна на 170 градуса фурна.
https://steviaforlife.com/2018/12/04/kokosovi-koledni-sladki-bez-zahar/?fbclid=IwAR12RQvLQv9UDAgxO_5lTVsiE7dGCpHtjjzHMdoCyZVW9qdyxtOKoXAiFfY

2 големи яйца
1/2 ч. чаша меко кокосово масло

?5 суп. лъжици стевиола на прах?
6 суп. лъжици кокосови стърготини
1 чаена лъжица бакпулвер
1/2 ч. лъжица хималайска сол
Много са вкусни и стават за 15 мин.


Кокосови сиренки
1 яйце
50гр. настъргана моцарела
50 гр. сирене
2 суп.л.кокосово брашно
1 суп.л. кокосово мляко
1 суп.л.зехтин
чубрица
Разбиват се яйцата+зехтина+моцарелата+сиренето+млякото+брашното+чубрицата. Оформят се питки и се пекат на тиган.

Няма коментари:

Публикуване на коментар