четвъртък, 12 май 2016 г.

Изварено-тиквен сладкиш

Когато имаш тиква и извара и не знаеш какво да ги правиш - размърдай си фантазията..


Тиквата (1/2 кг) се обелва, нарязва на кубчета и сварява на пара. Щом се охлади, се разбива в пасатора. Прибавят се изварата (1/2 кг) и ванилията  и пак се разбива. Добавят се разбитите на пяна яйца (4 бр) и цялата смес добре се разбърква. Изсипват се брашното (1 ч.ч.), смесено с бакпулвера (10 г) и гриста (1/2 ч.ч.) и отново се разбива до получаването на хомогенна смес. Кейковото тесто се изсипва във форма за печене с незалепващо покритие. Отгоре се нареждат фурмите (100 г) и се пече 40 min на 180 градуса сна вентилатор. Щом се опече и леко поохлади, кейкът се изважда от формата и се намазва с течен мед или се поръсва с какао или пудра захар. Поднася се нарязан на порционни парчета или се изпича в хартиени формички.


Няма коментари:

Публикуване на коментар