сряда, 26 август 2015 г.

Кремове за еклери и торти и "Панакота"

първи вид - 500гр пр. мляко се вари с 8 суп. лъжици захар, добавят се 2 жълтъка, 5 супени лъжици брашнои след като се махне от огъня се добавя 15 гр желатин=1 пакетче Добавя се и 1 разбита малка сметана=200гр. Разбива се с миксер на бързи обороти. Дели се на две части и към едната се добавя 100гр шоколад.
 Блата Виктория спондж се маже с крем, отгоре се редят еклерите, пълни със същия крем и се слага в хладилника. Двата белтъка се разбиват със 100гр захар за глазура. Глазира се след като е стояла в хладилника.


"Панакота" се прави с 200гр пр. мляко, което се вари с 180 гр захар, 1,4 л. сметана и 15 гр разтворен във вода желатин. Трябва да престои в хладилник 24 часа. Твърде много сметана, нали? А много прилича на крем-карамел, но без яйца.


втори вид - 450 мл прясно мляко, 250 гр маскарпоне, 100 гр тъмен шоколад, 1 пудинг ванилия на Д-р. Йоткер (може и друг шоколадов или карамел), 200 мл млечна сметана 35% масленост - Пригответе пудинга по указанията, само че без захар. След като се свари добавете 100гр натрошен шоколад и разбъркайте докато стане хомогенна смес. Оставете да се охлади напълно. Разбъркайте маскарпонето и го добавете към крема. Разбийте за кратко с миксер и добавете разбитата сметана. Разбъркайте добре с шпатула.

трети вид - 250 гр. маскарпоне
250 гр. крема сирене или извара
200 мл. течна сметана
150 гр. захар
2 ванилии
5 суп. лъжици ликьор
може да се добави и разтопен шоколад

Няма коментари:

Публикуване на коментар